Logo Logo
Jak vybrat sedací soupravu
  • 26.12.2021
  • sedací souprava, sedačka,

Nebudeme jen sedět a čekat, co nám život přinese. Ukažme jemu, jak chceme vypadat! A to nejen naší domovinou. Vybrané typy sedaček jsou jako dokonalá vizitka pro každý styl bydlení a každý prostor. Pochopili jste? Tak pojďte s námi ještě blíže ocenit kvalitu značkového designu a spolehlivost jednotlivých sedaček.

Jak vybrat sedací soupravu

Jak vybrat sedací soupravu

Sedačky jsou jedním z nejdůležitějších kusů nábytku. Pokud se rozhodnete pro novou sedačku, je důležité zvážit několik kritérií. Velikost sedací soupravy je jedním z nejdůležitějších aspektů, protože by měla dobře sedět do prostoru. Je důležité zvolit sedačku, která bude ladit s ostatním nábytkem a interiérem. Například pokud máte moderní styl bydlení, jakým je například loft, pak pořiďte jednoduchou sedačku s jednoduchým designem. Pokud si zvolíte jinou variantu, tak sedací souprava způsobí rozptýlení celkového vzhledu interiéru. O tom a mnohem víc se dozvíte v našem článku!

Typy sedacích souprav

Pokud si rozmyslíte váš rozpočet, změříte rozměry obývacího pokoje a zamyslíte se nad svým oblíbeným stylem, tak se pomalu ale jistě dostanete k typu sedací soupravy. Určité typy jsou do různých prostorů a situací vhodnější než jiné. Vyberete-li rohovou sedačku, rohovou pohovku nebo rohová s područkami, potom dokážete prostor ve vašem obývacím pokoji rozdělit na dvě poloviny nebo využít jinak nevyužitý roh pokoje.

Praktickou volbou je rozkládací sedací souprava, kterou oceníte v případě návštěvy a možnosti rychlého prostoru pro přespání. Sedací souprava do U dokáže i v menších prostorech nabídnout efektivně spoustu sedacího místa. Samozřejmě naprostým základem je pohovka, která může být pro 2 až 3 osoby a v soupravě doplněna o křeslo nebo taburet.

Černá kožená pohovka Ángel Cerdá Mona

Rozměry sedacích souprav

Rozměry sedací soupravy jsou velmi důležité, protože rozhodují o tom, zda se do daného prostoru vejde. Pokud vám rozměry nevyhovují, sedačku si určitě na sílu nekupujte. Budete pak jen řešit každý den, kam a jak ji dát. Rozkládací sedačky mohou být široké až 2 metry s délkou až 3 metry. Pokud však chcete sedačku do U, rozhodně požadujte menší rozměry.

Sedačka musí být navržena tak, abyste se cítili pohodlně naprosto ve všech částech sedacího prostoru, což znamená, že délka sedačky by měla být alespoň 2 metry. Hloubka sedačky by neměla být menší než 80 cm, protože pohodlné sezení u rozkládací sedačky vám zabere nejméně 80 cm širokou rozkládací plochu. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv velikost sedací soupravy, tak vám doporučujeme navštívit srovnávač decorise.cz, ve kterém naleznete širokou nabídku sedacího nábytku.

Prostor ve vašem obývacím pokoji

Důležité je např. to, jestli chcete rohovou rozkládací sedačku, rozkládací sedačku do U nebo klasickou rozkládací sedačku. Rovněž se podívejte na délku rozměr sedačky. Pokud nechcete rohovou rozkládací pohovku, rozměry se budou lišit.

Materiál potahu

Materiál potahu je na řadě sedacích souprav velmi důležitý. Není ničím zvláštním, protože většinou sedací soupravy jsou nejúčelnější v tom, co se týká komfortu. Proto je nutné, aby materiál potahu byl přiměřený – natolik textilní, aby byla velmi dobře izolovaná proti teplu, zatímco umělá kůže se postará o odolnost. Pokud chcete například sedačku, kterou budete mít na pohled čistou a vzhledově déle novou, pak je lepší volit textilní potah. Pokud však toužíte po něčem hrubším a odolnějším, pak byste se měli zaměřit na umělou kůži.

Design a styl

Sedací soupravy se prodávají v mnoha různých stylech, takže si zcela jistě najdete tu pravou pro vás. Pokud chcete moderní sedačku, určitě se podívejte na moderní sedací soupravy. Pokud však toužíte po něčem retro, potom je pro vás ideální volba retro sedací souprava. Pokud máte rádi skandinávský styl, určitě se podívejte na moderní sedací soupravy ve skandinávském stylu. Pokud ale potřebujete něco komfortnějšího, bez toho abyste po delší dobu leželi, je moderní sedačka nejpohodlnější volbou pro vás.

Závěr

Výběr sedací soupravy je ovlivněn mnohými faktory, na které je potřeba předem myslet, přičemž hlavním je dostatek prostoru v pokoji. Než tedy začnete s výběrem, tak si určitě změřte prostor, ve kterém by měla být. Věříme však, že díky našemu článku již přesně víte, podle čeho a jak si správně vybrat sedací soupravu.