Logo Logo
Jak vybrat konferenční stolek
  • 07.11.2021
  • konferenční stolek,

Obývací pokoj je srdcem domova, ve kterém se scházíte k relaxaci, povídání si či k večírkům. Konferenční stolek je přitom naprosto základním vybavením, které má funkční, avšak i estetický prvek. Podle čeho si však konferenční stůl vybrat a jaké naleznete na trhu možnosti, to se dozvíte v našem článku.

Konferenční stolek v industriálním stylu

Jak vybrat konferenční stolek

Nejprve se podíváme na funkční vlastnosti konferenčního stolku a jaké naleznete možnosti modifikace. Následně se samozřejmě podíváme i na estetickou stránku, abyste na konci článku přesně věděli, jak si vybrat konferenční stolek.

Plocha stolu

Plocha konferenčního stolu je jedním z důležitých faktorů ovlivňující jeho výběr a závisí na více kritériích. Nejhlavnějším z nich je poloha, typ a velikost sedací soupravy. Jiná plocha stolu bude pro sedací soupravu ve tvaru U anebo sedací soupravy do tvaru L. V optimálním případě mohou všichni sedící u gauče ke konferenčnímu stolu dosáhnout. Konferenční stůl má také často větší plochu, než je jeho podstava, díky čemu si lidé sedící u sedací soupravy mohou dát pohodlně nohy pod stůl. Nesmí být však moc vysoký, aby byl jednoduše dosažitelný.

Výška stolu

Toto téma jsme již nakousli v předešlé části. Výška konferenčního stolu se odvíjí od vašich požadavků. Obecně platí, že by výška stolu měla být ve výšce sedací plochy, čímž není ani vysoko, ani nízko. Někdo má rád však vyšší stůl a víc prostoru pro nohy. V tom případě sahá výška stolu zhruba až po opěrátka rukou sedací soupravy.

Úložný prostor

Mnoho konferenčních stolků nabízí úložný prostor, ať už ve formě šuplíku nebo spodního patra. V těchto prostorech můžete mít například ovladače, časopisy, noviny či hry pro herní konzole. Nevyužívejte však tento prostor na sílu, protože je to pouze doplňkový úložný prostor. Jestliže máte například prosklenou desku stolu, tak nepořádek na spodním patře nebude zrovna esteticky přitažlivý.

Design

Jak jsme již zmínili na začátku článku má konferenční stolek funkční i estetický prvek. Z toho důvodu naleznete na trhu mnoho designů a barevných provedení. Často je však součástí větší sady nebo jej naleznete ve stejném provedení jako televizní stolek, skříně a komody, díky čemu máte větší šanci si nábytek v obývacím pokoji krásně sladit.

Někteří lidé se výběrem konferenčního stolku a nábytku obecně velice stresují. Kompletní obývací pokoje včetně konferenčního stolku jsou tak možným řešením, jak si ušetřit starosti, a přitom vědět, že váš nábytek v obývacím pokoji bude pěkně sladěný. Pokud jsme vás v našem článku inspirovali s výběrem konferenčního stolku, tak navštivte srovnávač decorise.cz, ve kterém naleznete širokou nabídku modelů v různých barevných a designových provedeních, díky čemu tam najdete konfereční stolek přímo pro vás.

Závěr

A jsme na konci našeho článku, ve kterém jsme si prošli, jak vybrat konferenční stolek. Věříme, že nyní už přesně znáte hlavní faktory, které jeho výběr ovlivňují a přesně víte, jak si vybrat konferenční stůl přímo pro vás!